Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "IN_" <i...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: smazone pomidory/sos
Date: Fri, 24 Jun 2005 10:44:03 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 23
Message-ID: <d9gh5l$5to$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <d9ea9f$nn4$1@nemesis.news.tpi.pl> <d9een7$r23$1@nemesis.news.tpi.pl>
<d9ep12$rmt$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: plsnt.snt.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1119602678 6072 212.160.155.101 (24 Jun 2005 08:44:38
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 24 Jun 2005 08:44:38 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2527
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2527
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:242258
Ukryj nagłówki
Użytkownik "zirhan" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
news:d9ep12$rmt$1@news.onet.pl...
> Jednak nie można zapomnieć o ściągnięciu wcześniej skórek z pomidora! Bo
> inaczej będzie nieładnie wyglądał i smakował.
Co do wygladu > No do sosu to trzeba raczej sciagnac, a do pomidorkow
smazonych wlasnie nie... Bo to skorka ja trzyma w calosci...
A co do smaku > Twierdzisz, ze skorka pomidora ma smak? Kurcze, ja myslalam
ze jest raczej bez smaku. Jedynie "staje w gardle".
Ja do sosow ja sciagam, ale w kazdej innej postaci zjadam ;-) A znam ludzi
co nawet do salatek sciagaja... No coz... ale ja jem wszystko ze skorka,
nawet bob (skorka jest najlepsza ;-))
> By ściągnąć skórkę bez problemów, wystarczy pomidory solidnie sparzyć
> wrzątkiem! Ja to nawet po wrzuceniu na wrzącą wodę prze chilę je gotuję
> (ok. 1 min.)
To zeby sobie ulatwic, lepiej ta skorke wczesniej naciac... tak jakby sie
pomidorka w cwiartki kroilo... a potem na pol minutki do wrzatku... I wtedy
skorke latwo sciagnac...
Pzdr,
IN_(co sie uwielbia czepiac...)
|