Data: 2005-06-24 08:44:03
Temat: Re: smazone pomidory/sos
Od: "IN_" <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "zirhan" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
news:d9ep12$rmt$1@news.onet.pl...
> Jednak nie można zapomnieć o ściągnięciu wcześniej skórek z pomidora! Bo
> inaczej będzie nieładnie wyglądał i smakował.
Co do wygladu > No do sosu to trzeba raczej sciagnac, a do pomidorkow
smazonych wlasnie nie... Bo to skorka ja trzyma w calosci...
A co do smaku > Twierdzisz, ze skorka pomidora ma smak? Kurcze, ja myslalam
ze jest raczej bez smaku. Jedynie "staje w gardle".
Ja do sosow ja sciagam, ale w kazdej innej postaci zjadam ;-) A znam ludzi
co nawet do salatek sciagaja... No coz... ale ja jem wszystko ze skorka,
nawet bob (skorka jest najlepsza ;-))
> By ściągnąć skórkę bez problemów, wystarczy pomidory solidnie sparzyć
> wrzątkiem! Ja to nawet po wrzuceniu na wrzącą wodę prze chilę je gotuję
> (ok. 1 min.)
To zeby sobie ulatwic, lepiej ta skorke wczesniej naciac... tak jakby sie
pomidorka w cwiartki kroilo... a potem na pol minutki do wrzatku... I wtedy
skorke latwo sciagnac...
Pzdr,
IN_(co sie uwielbia czepiac...)
|