Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "D...@a...pl" <D...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: śmierdzące mięso ;-(
Date: Mon, 31 May 2004 10:42:13 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 39
Sender: d...@a...pl@54.grs-3.g1.pl
Message-ID: <c9er5i$410$1@news.onet.pl>
References: <c9a1ab$co7$1@atlantis.news.tpi.pl> <c9bbcr$2d$1@inews.gazeta.pl>
<c9eqqg$ng1$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 54.grs-3.g1.pl
X-Trace: news.onet.pl 1085992946 4128 81.219.160.54 (31 May 2004 08:42:26 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 31 May 2004 08:42:26 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2739.300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:203511
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Hania " <v...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:c9eqqg$ng1$1@inews.gazeta.pl...
> waldek <x...@o...pl> napisał(a):
>
> > Jakiś robal dawał tu niedawno przepis na udziec indyczy a la golonka.
Może
> > wypróbujesz. Tyle wspaniałych przypraw z tego znakomitego przepisu
powinno
> > zabić smak zgnilizny moralnej.
>
> gugluje, gugluje i nic - rzucisz przepisem, albo linkiem? :)))
> Hania, co indyka lubi
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
Takie coś było :-)
- cut -
> Wczoraj roztłukłem go przez pergamin i następnie do "środka" dałem sól,
> pieprz biały, granulowany czosnek i majeranek, odrobinę bazylii. Zawinąłem
i
> skrępowałem grubą nicią. Następnie zastrzyki z sosu sojowego .(według
> uważania). Na koniec posypałem vegetką i na noc do lodówki.
> Dziś do piekarnika 180-200, sosem polewając często i gęsto. Po mniej
więcej
> 2 godzinach zostawiłem go w ciepłym piecu. Potem zlałem sos i dodawszy
> śmietany jogurtowej zredukowałem do sosu, w którym na pa telni porajane
> plastry udźca doszły swej wartości.
> Całośc podałem z ziemniakami tłuczonymi, sałatą i żurawiną. Pychotka - nic
> się nie zostało.
> mikado
Duży Miś
|