Data: 2004-05-31 08:42:13
Temat: Re: śmierdzące mięso ;-(
Od: "D...@a...pl" <D...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Hania " <v...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:c9eqqg$ng1$1@inews.gazeta.pl...
> waldek <x...@o...pl> napisał(a):
>
> > Jakiś robal dawał tu niedawno przepis na udziec indyczy a la golonka.
Może
> > wypróbujesz. Tyle wspaniałych przypraw z tego znakomitego przepisu
powinno
> > zabić smak zgnilizny moralnej.
>
> gugluje, gugluje i nic - rzucisz przepisem, albo linkiem? :)))
> Hania, co indyka lubi
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
Takie coś było :-)
- cut -
> Wczoraj roztłukłem go przez pergamin i następnie do "środka" dałem sól,
> pieprz biały, granulowany czosnek i majeranek, odrobinę bazylii. Zawinąłem
i
> skrępowałem grubą nicią. Następnie zastrzyki z sosu sojowego .(według
> uważania). Na koniec posypałem vegetką i na noc do lodówki.
> Dziś do piekarnika 180-200, sosem polewając często i gęsto. Po mniej
więcej
> 2 godzinach zostawiłem go w ciepłym piecu. Potem zlałem sos i dodawszy
> śmietany jogurtowej zredukowałem do sosu, w którym na pa telni porajane
> plastry udźca doszły swej wartości.
> Całośc podałem z ziemniakami tłuczonymi, sałatą i żurawiną. Pychotka - nic
> się nie zostało.
> mikado
Duży Miś
|