Data: 2003-05-21 10:41:17
Temat: Re: sonda - dlugie
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magda" <magda@nospam_police.pl> napisał w wiadomości
news:bafked$474$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czym częstujcie gości na imprazech np. urodziny / imieny i innych?
>
> Magda
>
>
to zalezy czy impreza dla dinozaurow (czyli rodziny), czy dla znajomych.
Ale poniewaz nie lubie stalego repertuaru, wiec trudno mi teraz wszystko
wymieniac.
Zawsze sa ciasta, salatki, soki, piwo albo wino.
A z innych rzeczy, to hohoho, zalezy kiedy.
Czesto polmiski z ladnie poukladanymi wedlinami, serami, winogronami,
miesami w galarecie.
Jak jest goraco, to goscie chetnie jedza chlodnik albo pija kawe lub herbate
mrozona.
Jak zimno, to barszcz czerwony. Jezeli to zwykla impreza dla znajomych to
oczywiscie duzo przekasek, jakies ciasteczka, chipsy, sosy.
Czasem zapraszam ludzi na geste zupy gulaszowe podawane z bulkami i
czerwonym winem.
Mozna tez sobie zrobic wieczor chinski. Zupa chinska, drugie danie albo dwa
do wyboru na ostro i na slodko-kwasno z ryzem i makaronem. Sajgonki.
Naprawde propozycji moze byc mnostwo.
Na sylwestra zwyklam podawac bigos. Znika caly gar, a ostatniego sylwestra,
nawet mi resztki powynosili, zjadajac u mnie wczesniej sniadanie, hihi :)
Duze powodzenie mialy kulki z mielonego drobiowego miesa z niespodzianka
(pieczarka marynowana w srodku) smazone na zloto w lebokim oleju i podawane
z widelczykami, zeby goscie mogli je sobie moczyc w slodko-ostrym sosie
tao-tao.
Moim zdaniem, prawie wszystko nadaje sie na imprezy, jezeli jest smaczne, to
goscie nie pogardza, naprawde. Trzeba tylko w miare umiejetnie dobierac
skladniki. Nie podasz przeciez goracego rosolu gosciom przy 30 stopniowym
upale, kiedy sie kisza w 20-metrowym pokoju w 15 osob, prawda? :)))
caluski
wkn
|