Data: 2011-06-18 07:54:36
Temat: Re: sos cytrynowo - maslany do ryby
Od: Andy Niwiński <a...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Stokrotka" <o...@a...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:itgchl$n5h$1@news.onet.pl...
> Był w TV kiedyś podany pszepis na sos maślano - cytrynowy, pasował do
> ryby:
> miesza się mikserem sok z cytryny z prawie płynącym masłem lekko podgżewa
> i w zasadzie gotowy.
> Kiedyś zrobiłam i był ok, ale nie pamiętam stosunku masła do cytryny,
> zdaje się też tam była szczypta soli, i nie wiem czy nie odrobina cukru.
> Zna ktoś pszepis?
>
A co to ten przepis? I to podgżewanie to co to jest? Pogrzebaczem trzeba
obracać ten pszepis, czy co?
|