Data: 2002-10-15 14:31:28
Temat: Re: sos do ryb (p)
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
j...@p...onet.pl wrote:
>Czy ktoś mógłby mi podsunąć jakiś pomysł na sosy do takich ryb jak łosoś, czy
>dorsz. Zazwyczaj przygotowuję sos pomidorowy z odrobiną octu, cukru i
>przyprawy, która nazywa się tarragon. Sos ten nie jest zły jednak to jedyny
>sos jaki znam a chciałbym spróbować czegoś innego.
..do smazonego lososia lubie zrobic sos na bazie beszamelu z
dodanym serem zoltym ostrym, zmiazdzonym czosnkiem, koperkiem
albo bazylia i dokwaszony cytryna....Beszamel na smietanie, ser
starty do srodka, rozpuszczony, dobrze doprawione pieprzem,
czosnkiem i ziolami. I zostawione do przegryzienia (a mozna i nie....)
Losos dostaje kleksa sosu obok badz na siebie...
zlamanie topornosci ryby w topornym sosie jakas kwasnawa
salatka typu z salaty.....i pieczywo czosnkowe
AgataW.
|