Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!at
lantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ania" <a...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sos koperkowy
Date: Thu, 27 May 2004 11:45:24 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <c94dhb$dml$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <c91i3o$1qjn$1@news.atman.pl> <c91uai$2rg$1@213.17.228.182>
<c92180$2ej7$1@news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: anq245.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1085651311 14037 83.27.40.245 (27 May 2004 09:48:31
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 27 May 2004 09:48:31 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:203124
Ukryj nagłówki
Mam pytanie odnośnie filetów czy faktycznie je trzeba rozmrozić, bo mnie
uczono, że tylko przepłukać wodą i nasolić?? No, ale fakt faktem panierka
czasem jest osobno na patelni. :)
Użytkownik "Wika" <wika84@[nospam]go2.pl> napisał w wiadomości
news:c92180$2ej7$1@news.atman.pl...
> Użyszkodnik "Beata" <b...@w...pl> naciapał(a):
>
> > Ja robie rybę z sosem koperkowym
> >
> > Ryba w sosie koperkowym
> > Składniki:
> > 50 dag filetów z ryb morskich, 2 łyżki oleju, czubata łyżka masła,
> > sól, pieprz
> > Sos: 1 1/2 szklanki wywaru z warzyw, 2 czubate łyżki masła, 1/2
> > szklanki śmietany, 2 łyżki koperku, sól, sok z cytryny
> >
> > Filety rozmrozić, posolić, popieprzyć, usmażyć na złoty kolor. Na
> > każdy kawałek nałożyć schłodzone masło, przykryć, ogrzewać na małym
> > ogniu kilka minut. Masło rozpuścić, dodać mąkę i zimny wywar,
> > zagotować, dodać połowę posiekanego koperku, śmietanę, sól, pieprz,
> > sok z cytryny, podgrzać nie gotując. Rybę wyłożyć na talerz, polać
> > sosem, posypać koperkiem. Podawać z ziemniakami i surówką.
> >
> Dzieki juz chyba wiem cobedzie u mnie jutro na obiadek :) Dzis wprawdzie
mam
> zupe koperkowa, ale to nic my tu w domu uwielbiamy koperek :)
>
> pozdrawiam !
>
> --
> Wika
>
>
|