Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Magdalena" <m...@a...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sos mietowy
Date: Mon, 8 Sep 2003 23:09:03 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 32
Message-ID: <bjir5f$p5$1@SunSITE.icm.edu.pl>
References: <bjhg6j$hk9$1@foka1.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179062041.chello.pl
X-Trace: SunSITE.icm.edu.pl 1063055344 805 62.179.62.41 (8 Sep 2003 21:09:04 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Sep 2003 21:09:04 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:172758
Ukryj nagłówki
jeśli chodzi o produkty Tesco, to tym z Anglii możesz zaufać. większość jest
znakomita i nie ma nic wspólnego z tak zwanymi "liderprajsami".
Znajomego Anglika zawszę proszę o przywiezienie mi różnego rodzaju sosów i
serów.
Jeśli zaś chodzi o sos miętowy i o ile nie ma serving suggestions na
odwrocie, to najbardziej mi to pasuje do kuchni azjatyckiej. Spróbój z
Pappadums. sa to placki z soczwicy, które praży się pzrez kilka sekund na
gorącym oleju. fantastycznie się zwijają i mogą stanowić wspaniałą przekąskę
przed daniem głównym. Można je kupiś w różnych supermarketach. Widziałam też
w arabskim sklepie w Al.Niepodległosci w wawie, ptrzy Polach Mokotowskich
W każdym razie nie wyrzucaj tego do śmietnika
"GoniaP" <b...@g...pl.nospam> wrote in message
news:bjhg6j$hk9$1@foka1.acn.pl...
> Witam wszystkich
>
> Dostalam niedawno od kolezanki sos mietowy. Przywizla go z Anglii. Jest to
> sos "ready to serve". Produkowany przez Tesco.
> Jeszcze go nie otwieralam, ale jest gesty od miety. Zupelnie nie wiem, co
z
> nim zrobic. Do czego to dodac? Jak to jest? Nie jestem jakos specjalnie
> wielbicielka miety... ale moze mi zasmakuje. Moze to dobre bedzie z jakims
> alkoholem? Moze do deserow, albo do jakich?
> Macie moze jakies pomysly? Albo sprawdzone przepisy?
>
> Pozdrawiam
> Gosia
>
>
|