Data: 2004-01-13 10:43:45
Temat: Re: sos serowy
Od: "Jowita Kolanowska" <j...@u...org.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Znam jeden fajny sosik ale nie pamiętam dokładnych proporcji.
Trochę pieczarek, śmietana (chyba 18%), ser rokpol, białe wino. Pieczarki
pokrój w plasterki i usmaż na patelni, dodaj śmietanę i starty ser rokpol,
podlej białym winem. Ilość sera zależy od konsystencji jaką chcesz
osiągnąć. Im więcej będzie sera, tym sos będzie bardziej gęsty i
aromatyczny.
Pozdrawiam i witam wszystkich
Jowita (nowa osoba na grupie)
Użytkownik "Iza Grzyb" <i...@e...pl> napisał w wiadomości
news:btu7av$re2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> kochani, prosze o przepis na sos serowy, ale taki, który pasuje do drobiu.
> nie wiem, czy najzwyklejszy beszamel z roztopionym serem jest najlepszym
> pomysłem.poradźcie, dzieki
> Iza
>
>
|