Data: 2005-07-11 18:54:30
Temat: Re: sos serowy
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 11 Jul 2005 14:41:48 +0200, "maciej debski"
<mac@not_for_spammers.tv> wrote:
>
>U?ytkownik "Krysia Thompson" napisa?...
>
>> Cheddar przez duze "C" to jest tylko stamtad, cala reszta to
>> cheddar...
>
>posypuj? g?ow? popio?em,
>cho? chodzi?o mi o ilo?? czedaru w czedarze...
>
>mac.
>
hehehehe
nie ma co marnowac popiolu jak dobry (mydlo zrob :PP) z grot w
miejscowosci Cheddar (w waskiej dolinie) jest ten, ze tak powiem
proto Cheddar, ktory dal poczatek typowi sera - u nas jest
cathedral city cheddar, irish, Australian, canadian etc etc,
procz tego jest lagodny, sredni, dojrzaly i ekstra dojrzaly, taki
co soki wyciska z kubkow smakowych :P wszystkie dobre do
gotowania/zapiekania/smazenia
pierz, ktorego maz uznal, ze to co sprzedaja w PL jako cheddar
powinno soie nazywac cheddarski (jak edamski :P)
K.T. - starannie opakowana
|