Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Akulka" <s...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: sposób na domowe cappuccino/cafe latte po raz setny
Date: Tue, 25 Apr 2006 17:33:58 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <e2lfi0$nq3$1@inews.gazeta.pl>
References: <o78wuu22rmcd$.he3r4xmnwxha.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 213-238-79-125.adsl.inetia.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1145979264 24387 213.238.79.125 (25 Apr 2006 15:34:24 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Apr 2006 15:34:24 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-User: slodka_cytrynka
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:73394
Ukryj nagłówki
Użytkownik "mufaska" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:o78wuu22rmcd$.he3r4xmnwxha.dlg@40tude.net...
> - coś do *spienienia mleczka* - czy wystarczy spieniacz do mleka (taki jak
> tu http://img243.imageshack.us/my.php?image=994751129dk
.jpg ale ikea) a
> jeśli tak to jest problem - nie lubię gdy kawa chłodzi się przez dodanie
> zimnego mleka. Próbowałam już kilku sposobów - wlewać wrzątek do filiżanki
> przed podaniem kawy, podgrzewać wcześniej mleko ale niestety zawsze sie
> źle takie gorące ubijało (używam 2 lub 3%) Macie na to jakieś opatentowane
> sposoby?:)
Spieniacz na baterie, to nieporozumienie - piana jest za lekka. Proponuję
coś takiego:
http://redmachine.pl/files/images_backup/blomus/cino
_spieniacz_male.jpg
Kubki są różne, albo metalowe, albo porcelanowe. Koniecznie spójrz na
element spieniający - to kółeczko które będzie wtłaczać powietrze do mleka.
Nie może być metalowe, bo będzie do dupy. Ma być takie z szarą obwódką i
taką siateczką białą pomiędzy. Wygląda to tak, jakbyś greipfruita przekroił
w poprzek. Taki spieniacz jest rewelacyjny. Piana ciężka, długotrwała, nie
opadająca szybko. Na tym akurat się znam, bo testowałam różne.
Pozdrawiam,
Akulka
|