Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.atman.pl!newsfe
ed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "brimpke" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sposob na sushi!!
Date: Tue, 28 Jan 2003 15:35:23 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <b164af$62p$1@news.tpi.pl>
References: <b163kf$rrd$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: kinoulty-cp.pie.warszawa.tdci.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1043764367 6233 195.117.3.171 (28 Jan 2003 14:32:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 28 Jan 2003 14:32:47 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:144577
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Meisel" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:b163kf$rrd$1@news.tpi.pl...
> witam
> Obiecalem ze zrobie sushi, i teraz kombinuje nad tym, nie chce spaprac
tego
> i szukam dobrych ludzi, ktorzy zrobili juz wszystkie bledy i wyszlo im w
> koncu :)
> Raczej nie chce robic ze swieza ryba bo jakos nie ufam swiezosci tych ryb
> ktore moge kupic. Wiec moze macie jakies pomysly polaczone z
doswiadczeniem?
> Prosze podzielcie sie.
> pozdrawiam
> greg
>
Witaj,
My robilismy w ten weekend rolowane (maki) sushi. W srodku byly ( w roznych
kombyinacjach) losos wedzony, grzyby shitake ( namoczone, pokrojone i
podsmarzone na samym sosie sojowym), cieniutki omlecik, ogorki swierze ( bez
czesci srodkowej-pestkowej), szczypior ( taki od dymki) a sam ryz przed
pakowaniem czegokolwiek smarowalam pasta wasabi. Wszystkie skladniki
pokroilam w paseczki i juz. Jesli bedziesz robic zawijane sushi to zanim
zaczniesz kroic je na mniejsze kawalki dai im chwilke na "odlezenie", lepiej
sie wtedy kroja a algi ( glony, wodorosty czy jak tam sie to zwie) beda
lepiej przylegac.
Jak masz pytania to "wal".
Pozdrawiam
Dagmara
|