Data: 2003-01-28 14:35:23
Temat: Re: sposob na sushi!!
Od: "brimpke" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Meisel" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:b163kf$rrd$1@news.tpi.pl...
> witam
> Obiecalem ze zrobie sushi, i teraz kombinuje nad tym, nie chce spaprac
tego
> i szukam dobrych ludzi, ktorzy zrobili juz wszystkie bledy i wyszlo im w
> koncu :)
> Raczej nie chce robic ze swieza ryba bo jakos nie ufam swiezosci tych ryb
> ktore moge kupic. Wiec moze macie jakies pomysly polaczone z
doswiadczeniem?
> Prosze podzielcie sie.
> pozdrawiam
> greg
>
Witaj,
My robilismy w ten weekend rolowane (maki) sushi. W srodku byly ( w roznych
kombyinacjach) losos wedzony, grzyby shitake ( namoczone, pokrojone i
podsmarzone na samym sosie sojowym), cieniutki omlecik, ogorki swierze ( bez
czesci srodkowej-pestkowej), szczypior ( taki od dymki) a sam ryz przed
pakowaniem czegokolwiek smarowalam pasta wasabi. Wszystkie skladniki
pokroilam w paseczki i juz. Jesli bedziesz robic zawijane sushi to zanim
zaczniesz kroic je na mniejsze kawalki dai im chwilke na "odlezenie", lepiej
sie wtedy kroja a algi ( glony, wodorosty czy jak tam sie to zwie) beda
lepiej przylegac.
Jak masz pytania to "wal".
Pozdrawiam
Dagmara
|