Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Jerzy Wierzbicki" <j...@s...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: steki
Date: Fri, 23 Feb 2001 13:59:28 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 46
Message-ID: <975mje$3sa$1@news.tpi.pl>
References: <972ipm$lq0$1@info.cyf-kr.edu.pl> <973f5d$p2t$1@news.tpi.pl>
<975bmm$8l8$1@info.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pa136.plonsk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 982932910 3978 213.25.216.136 (23 Feb 2001 12:55:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Feb 2001 12:55:10 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:44914
Ukryj nagłówki
Proponuję bardzo mocno rozgrzać patelnię.
Położyć stek posmarowany olejem. Powinno dymić. Po chwili przewrócić na
drugą stronę.
Mniej więcej po 2 minuty na stronie (chyba że szybciej zacznie się
przypalać)
Patelnię ze stekiem włóż do nagrzanego piekarnika. Ewentualnie zdejmij stek
z patelni , połóż na talerzu i do piekarnika.
Dociąganie w piekarniku około 2-3minuty.
Tak jest z wołowiną amerykańską w przypadku polskiej wołowiny czas w
piekarniku może być nieco dłuższy.
Pozdrawiam
Jurek
Użytkownik "Jarek" <n...@u...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:975bmm$8l8$1@info.cyf-kr.edu.pl...
> Jerzy Wierzbicki napisał(a) w wiadomości: <973f5d$p2t$1@news.tpi.pl>...
> >Przepisy na steki możesz znaleść na stronie www.steki.pl
>
> Pooglądam...
>
> >Grill elektryczny domowy, patelnia grillowa, zwykła patelnia, piekarnik
to
> >następne w kolejnosci urządzenia do wysmażania steków.
>
> Niestety - tylko patelnia w domciu... (prodiż..?)
>
> >Więcej mogę napisac jeśli będę wiedział na jakim urządzeniu chcesz
wysmażać
> >steki.
>
> J.w.
>
> pozdrowienia i dzięki
>
> Jarek
>
> --
> ----------------------------------------------------
-------
> Wszystko co tu piszę, piszę prywatnie.
> Chyba, że napiszę inaczej.
>
>
>
|