Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!ne
ws1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.theplanet.net!europa.netcrusader.net!204.71
.34.3!newsfeed.cwix.com!newsfeed.avtel.net!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
Organization: Bassett Design
X-Mailer: Mozilla 4.5 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en,pl
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: strona
References: <3...@p...wp.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 28
Date: Tue, 18 Jul 2000 16:52:39 -0700
NNTP-Posting-Host: 207.71.222.3
X-Complaints-To: a...@a...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 963964171 207.71.222.3 (Tue, 18 Jul 2000 16:49:31 PDT)
NNTP-Posting-Date: Tue, 18 Jul 2000 16:49:31 PDT
X-Received-Date: Tue, 18 Jul 2000 16:49:31 PDT (newsfeed.avtel.net)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:31408
Ukryj nagłówki
iziak wrote:
>
> Witam!
> Serdecznie zapraszam wszystkich grupowiczow na moja wlasnie
> ukonczona strone www, adres: pk.linux.gda.pl, poswiecona oczywiscie
> sztuce kulinarnej. Pragne dodac, ze wykorzystalam na niej przepisy,
> ktore przez dlugi czas skrzetnie sciagalam z grupy (nigdy jednak nie
> sadzilam, iz taka strona powstanie, wiec nie zapisywalam autorow :((
> Mam jednak nadzieje, ze autorzy sie nie obraza, gdyz w ten sposob bede
> popularyzowac to, co smaczne i wyprobowane.
> Pozdrawiam,
> Iza
> Ps. wszelkie uwagi mile widziane
Bylam. Strona latwa do obslugi, ciekawe przepisy, na szczescie malo
zdrobnien, co jest tak czestym zjawiskiem. Dlaczego nie masz w ogole deserow?
Natomiast chcialam zaznaczyc, ze sciaganie przepisow innych osob na
swoja strone bez dania im kredytu, a tym samym uzurpowanie autorstwa,
jest praktyka karana prawnie w niektorych cywilizowanych krajach.
Chociazby kolezenska uprzejmosc nakazuje zalaczenie nazwiska autora
przepisu. Inne ososby, ktore tworza wlasne strony kulinarne i sciagaja
przepisy z tutejszej kuchni, zawsze zalaczaja nazwiska czy zrodla.
Proponuje, zeby koledzy przejrzeli przepisy i wyslali kolezance korekte.
Magdalena Bassett
|