Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!wlos
From: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: strucla czy strucel??
Date: Thu, 30 Aug 2001 09:44:28 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <1eyy57z.3bexl28tzhi1N%wlos@tele.com.pl>
References: <9mjmg0$ssv$1@news.onet.pl> <1eyy06t.15aob41i1orhmN%wlos@tele.com.pl>
<9mko9g$o5f$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pq167.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 999157360 26320 217.99.0.167 (30 Aug 2001 07:42:40 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 30 Aug 2001 07:42:40 +0000 (UTC)
User-Agent: MacSOUP/2.4.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:64971
Ukryj nagłówki
lukas <l...@p...onet.pl> wrote:
> "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote in message
> news:1eyy06t.15aob41i1orhmN%wlos@tele.com.pl...
> [ciach]
>
> jakos tak w punktach mi sie napisalo :
>
> 1. tak skrecone oczywiscie w jedna strone ... tak mi sie jakos napisalo
> 2. czyli to zwykle ciasto drozdzowe?? (jak zwykle to przepisu ne trzeba
> :)) )
Tak
> 3. jadlem cos takiego (dawno) i wydaje mi sie ze bylo z jablkiem... i
> pamietam jeszcze bialy lukier :)) .. no ale to szczegol
> 4. w takim racie coz to strudel??
Strudel to ciasto pochodzace z Austrii, robione z maki, wody i jajek,
bardzo cienko rozwalkowane i rozciagniete do grubosci papieru, nastepnie
owinete wokol farszu i upieczone. Farsz jest najczesciej jablkowy z
rodzynkam i cynamonem, popularny jest tez orzechowy. Moga byc tez
strudle slone.
> 5. makowiec to strucla ??????????????????? ;-OOOO
Tak
> (makowiec to jest
> to co lukase lubia najbardziej ........ pozerac)
A moze byc jeszcze strucla z orzechami.
Wladyslaw
|