Data: 2002-02-26 12:43:11
Temat: Re: strudel - czemu nie wychodzi?
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Joanna <y...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a5fvjf$ptt$...@i...cyf-kr.edu.pl...
> Witam!
>
> Mam nadzieję, ze ktos bedzie mogl mi pomoc.
> Robilam strudel, ale nie wyszedl - ciasto w srodku bylo jakby ugotowane.
To
> na brzegach upieklo sie ladnie, a to w srodku ugotowalo w soku z jablek.
Co
> zrobic zeby upieklo sie w calosci?
>
Ja bym Ci proponowała takie rozwiązanie:
zrób kilka mniejszych strudli, które będą miały ciasto tylko z wierzchu, a w
środku jabłuszka z rodzynkami i cynamonem. Nie zawijaj jak roladę czy
makowiec, tylko nałóż wzdłuż na taki dłuugi prostokąt ciasta nadzienie i
sklej dokładnie. Powinno się udać. Strudle to wyższa szkoła jazdy, takie z
prawdziwego zdarzenia.
Ekspertów od strudli prosimy o wypowiedzenie się, ja się w tej chwili
zamykam :-)
Wkn
|