Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <t...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: suchy chleb
Date: 13 Feb 2002 12:48:27 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 29
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <3...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1013600907 18421 192.168.240.245 (13 Feb 2002 11:48:27 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 13 Feb 2002 11:48:27 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 192.168.1.4, 213.180.130.23
X-User-Agent: Mozilla/8.0 (X12; U;UNIX SunOS 8.1;i786)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:95936
Ukryj nagłówki
>
> ludzie kochani ja juz mam caly suchy chleb. nie mam konia ani zadnych
>
> innych
> zwierzat, nie chce wkladac go do zamrazarki. chce go jakos
> wykorzystac.
> wiem ze mozna zrobic jakies zapiekanki czy nikt nie wie jak to zrobic
> dzieki za wszystkie dobre rady z gory thx to @ll
> P.S.. tylko nie piszcie o tostach...
Witaj.
Rowniez mam czesto sporo suchego chleba.Kiedys chodowalem kury na dzialce i
problemu nie bylo ale teraz...?
Teraz przypomnial mi sie mamy przepis i go zastosowalem w domu.
Kiedy chleb zaczyna byc czerstwy kroje go w kromli ok.1cm i wkladam do
przewiewnej siatki wieszam w suchym miejscu.Taki chleb nie plesnieje .
Kiedy mam ochote wyjmuje kilka kromek 3-4 troche do wody lub mleka i na
patelnie z rozgrzany olejem.Trzeba dosyc czesto przewracac aby kromka sie nie
spiekla.Kiwedy jest juz brazowiutka na talerz troche cukru i....to
wszystko.Pieczony chlem "wypil" troche tluszczu z pateli i dobrze przylega do
cukru.Sadze,ze ta ilosc tluszczu i cukru nie jest zbyt kaloryczna.
W moim przypadku porcja z 3-4 kromek zaspokaja glod na kilka godzin.
Pozdrawiam Stanislaw
Zastepczy domowy kucharz.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|