Data: 2007-03-12 15:25:12
Temat: Re: suflet?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<m...@y...com> wrote in message
news:1173708503.788710.305600@h3g2000cwc.googlegroup
s.com...
On Mar 12, 2:21 pm, "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
wrote:
> Nie jestem pewna, czy to był suflet, ale kiedyś widziałam, jak w TV ktoś
> robił coś ala zapiekankę z chleba, śmietanki, jajek, chyba na słodko.
> Chciałabym coś takiego zrobić. Moglibyście poratować mnie przepisem i
> ewentualnie skorygować nazwę tego "czegoś".
>
> Dzięki i pozdrawiam
> Barbara i Marysia
To się nzywa "grzybek".
Można na słodko - jako leguminę, mozna na słono - jako dodatek do zup,
pokrojony, zalany gorącą zupą.
Wrzucę przepis - z kuchni sląskiej, mam gdzieś książkę... Ale to
raczej jutro, dziś nie dam rady...
Nie wiem, czy grzybek, bo ja znam grzybek robiony z grubych kożuchów z
gotowanego mleka - zdejmowanych i składanych jeden na drugi...
|