Data: 2002-12-03 16:51:40
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?
Od: "rena" <r...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sałatka a la Anetek - obiadowa 3
Składniki:
czerwona kapusta
sok z cytryny
oliwa
cukier
utarte jabłko
Przepis:
kapustę szatkuje się drobno, wrzuca do wrzątku, gotuje 3 do 5 minut, potem
odcedza, skrapia dużą ilością soku cytrynowego i oliwy, doprawia cukrem i
dodaje utarte jabłko.
Nadesłał(a): Rena , dnia: 2001-02-04
Źródło / autor: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Aneta Baran
b...@s...cern.ch
+++
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
Składniki:
1/2 główki czerwonej kapusty
mała cebula
małe jabłko
6 połówek orzechów włoskich
łyżka oliwy
sok z cytryny
siekana natka
sól
Przepis:
kapustę i cebulę drobno posiekać, wsypać do wrzącej wody na 2 minuty.
odcedzić i oziębić pod zimną wodą. sropić sokiem z cytryny. jabłko utrzeć na
tarce o dużych oczkach, skropić cytryną, wymieszać z grubo posiekanymi
orzechami, kapustą i cebulą, przyprawić, polać oliwą, wymieszać. posypać
natką.
Nadesłał(a): kropka , dnia: 2000-07-11
Źródło / autor: Uroda nr 6/2000
|