Data: 2004-08-05 08:35:42
Temat: Re: sushi
Od: "Ivan" <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ania" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:26c3.00000477.4111e371@newsgate.onet.pl...
> małe nieporozumienie...
> oczywiście zakupiłam ryż do sushi i użyłam go,
> jednak moja niewiedza co do gotowania ryżu wynika z tego, że
wcześniej
> gotowałam zawsze ten w torebkach...
A no bo właśnie :)
To co innego.
Z tego co podejrzałem:
- ryż opłukanć i wsypać do wody (takiej ilości w jakiej będzie
gotowany (o ile się nie mylę 1,5x więcej wody (objętości) niż
ryżu) i tak na jakieś 0,5 godziny. Potem na ogień i jakieś 15min
gotowania (od zagotowania) na malutkim płomyku, _nie odkrywać_.
Potem zawinąć w koc i odstawić na jakieś 15-20 min. Potem skropić
sosikiem i gotowe.
--
Pozdrawiam
Ivan
Jeśli chcesz pisać na priv, wywal "conieco" z adresu
|