Data: 2006-01-13 15:30:57
Temat: Re: susz. pomidory jak je zalac?-by je zjesc
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
gregorius wrote:
> Witam
> Mam dosyc duzo tureckich suszonych pomidorow i zastanawiam sie jak je
> najsmaczniej zalac by pozniej cos z nimi zrobic. Jakie zalewy stosujecie po
> za sama oliwa?Jak dlugo maja sie macerowac?
> pozdrawiam
> greg
>
>
ja je używam do sosów pomidorowych. Jak do sałatki, to zalewam na ogół
tylko octem balsamico, lub octem z oliwą, rzadko sama oliwa. Czas
maceracji zależy od twardości pomidorów. Niekiedy można je dać do
sałatki bez niczego, czasem muszą sobie poleżeć kilka godzin. Jak tylko
oliwa, to można na noc postawić.
Waldek
|