Data: 2005-11-04 11:52:37
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krystyna Chiger wrote:
> Dobrzy ludzie - pisać to se każdy może (troche lepiej lub gorzej :))
> Kupuję w sklepie, gdzie są wędliny z prawdziwego mięsa. Sa dwa razy
> droższe, na eksport pewnie ich nie dopuszczą, ale są. Własnie pożarłam
> "watrobianke ze świniobicia", 100% wieprzowiny, skład: watroba, mieso,
> pieprz, sól, majeranek, cebula.
to pieprz, sól, majeranek i cebula też są z wieprza?
A tak na serio, to dobrą wątrobiankę też tu kupię, na przykład na
straganie w hali targowej. I jest dopuszczona do obrotu. Kwestia
zachowania higieny. Konserwantów w niej nie ma i trzeba szybko zjeść, co
mi akurat nie sprawia trudności ;-)
Waldek
|