Data: 2015-08-05 17:15:09
Temat: Re: suszone o?miornice
Od: Chefu <b...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gil wrote:
Mozesz pokroic na male krazki, obtoczyc w mace, mleku i pozniej do w
ciescie: woda sodowa/piwo/maka/chlust octu/sol&pieprz ma to miec konsystecje
takiej gestej mazi. Wrzucasz do rozgrzanego oleju (Frytkownica) i smarzysz
pare minut.
Dobra przekaska z dipem np: Czosnowy sos (Majonez Garlic).
Co do zup, musialbys dorzucic jakas rybe (biala), by to smak mialo, warzywka
wykorzystujesz stary dobry model: cebula,marchew, por. Jak wszystko
zmieknie, dolewasz mleka, pozwol by znowu sie zagotowalo i finito.
>
> Witam,
> Dosta?em paczk? suszonych o?miornic od kuzyna, z wycieczki do Japonii.
> Jedn? zjad?em bo jestem nuczony je?? solone suche ryby w rosyjskim
> stylu. Ale to by?a raczej m?ka.
> Pomy?la?em sobie, ?e zup? z tego ugotuj?. O?miornice po ugotowaniu b?d?
> mi?ksze to poszatkuj?. I pewnie jakie? warzywa.
> Ma kto? pomys? albo dobr? rad? na tak? zup??
|