Data: 2002-06-23 21:35:07
Temat: Re: suszone pomidory
Od: <b...@n...se>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Suszone pomidory
> > Pokroic pomidory na cwiartki, najlepsze sa takie troche podluzne pomidory
> ale ja robie ze zwyklych tez. Polozyc na blasze skorka w dol. Piec w 90
> > stopniach 4-5 godzin. Otwierac piekarnik co jakis czas, zeby wypuscic
> > wilgoc.
> > smacznego
> > baska
>
> Heja!
> A jak je przechowujesz?
> Jak długo można je przechowywac?
> Może byś się skusiła bynapisac dokładny przepis na www.mniammniam.pl ?
> grzesio [nudny]
------------------------------
Cos mi sie pokrecilo przy wysylaniu odpowiedzi, wiec jest ryzyko, ze odpowiedz
przyjdzie x 2, za co z gory przepraszam.
Ja te pomidory przechowuje w plastykowym pojemnieku lub zalane oliwa.
Wytrzymuja w lodowce kilka dni. Po kilku dniach znikaja czesc w
srodziemnomorskich muffinach czesc w brzuchach rodziny.
Przepis jest taki jak podalam. Dowolna ilosc pomidorow pokrojonych w cwiartki
susze w piekarniku posypane czaem lebiodka czyli oregano czasem bazylia.
Zamiast czestego otwierania drzwiczek piekarnika wsadzam drewniana lyche w
drzwiczki piekarnika.
Przepis mozesz podac na mniammniam.
baska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|