Data: 2004-08-11 08:48:44
Temat: Re: suszone pomidory
Od: "agatka" <A...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja robię tak: pomidorki (małe) do wyparzonych słoików, dodać soli i całe
żabki czosnku, zamknąć porządnie i zagotować w garnku z wodą na wolnym ogniu
ok. pół godziny. Sprawdza się od lat a zimą rewelacja!
pozdr
gagatka
Użytkownik "balta" <b...@N...pl> napisał w wiadomości
news:cfafmg$q98$1@atlantis.news.tpi.pl...
> witam !
>
> jestem tutaj prawie nówka wiec Dziendobry :)
>
> 1) uwaga zadaje pytanie:
> chodzi mi o przepis na cos z suszonymi pomidorami.
> mam takowe z Włoch sa pachnace i zapewne pyszne ale nie wiem co z nimi
> zrobic. wyczytałem w googlach zeby je z w oliwie "namoczyc" ale co dalej ?
> moze macie jakies doswidczenia.
>
> 2) jak zrobic pomidorki w słoikich aby zimy dotrwał.
> wyczytałem ze zalewa sie je przecierem pomitorowym ale to nie jest jakos
wg
> mnie po ludzku !
> prosze o jakies info !
>
> serdecznie pozdraiwam !
>
> balta (mirek)
> gg22777
>
>
|