Data: 2001-09-07 08:45:24
Temat: Re: szarlotka
Od: "Evva" <e...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wkn" <w...@w...pl>:
> > ciasto:
> > 1 szkl. mąki
> > 1 szkl. cukru
> > 1 szkl. kaszy manny
> >
> > Wymieszac i przekladać startymi jablkami przyrzadzanymi jak do zwyklej
> > szarlotki (wskazane soczyste) . Jak ktos sie odwazy to czekam na opinie
> > (ja wyprobowalem i mi smakowalo)
> >
> A jak wygląda po upieczeniu? Czy trzeba jeść łyżką, bo jest sypkie? Kiedyś
> próbowałam takiego przepisu i było nawet smaczne, słodkawe, ale starte
> jabłka były za twarde, a ciasta nie dało się ukroić, sypało się, można było
> co najwyżej dziubać łychą z blachy...
Mi wychodzi calkiem jednolite, nie sypkie, mozna kroic na kawalki i jesc
normalnie, widelczykiem. Tylko trzeba pilnowac, zeby te naprzemienne
warstwy jablek i maki z kaszka i cukrem byly cienkie. A po wierzchu
posypuje tartymi wiorkami z mocno zimnego masla. I cynamon i wanilie
dodaje do maki, cukru i kaszki.
Pozdrawiam,
Evva
--
:: mailto:e...@p...pl :: http://3575230212/~evva/ ::
:: Żeby być sobą, trzeba wiedzieć, kto to. ::
|