Data: 2001-08-29 16:20:55
Temat: Re: szarlotka z pianą z białek - kto ma przepis?
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> Wkn wrote:
> >
> > Użytkownik Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
> > dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> > > Kaliope wrote:
> > >
> > > > Ciasto jest pyszne, ale proporcje sa na baaaaardzo duze ciasto;-)))
Moze
> > > > zrob z 3/4 to bedzie akurat, chyba, ze lubisz jak jest duuuuuuzo
> > ciasta;-)))
> > > > jablek daj tyle ile w przepisie;-)))
> > >
> > > Lubie jak jest duuuuuuzo ciasta. :)) Szczegolnie jablecznika. ;)
> > > Jablek dam tyle, ile w przepisie. He, he - zadam jeszcze jedno glupie
> > > pytanie: kilogram jablek przed, czy po obraniu...? :) Wbrew pozorom to
> > > istotne, bo wiecie, jak paskudnie obiera sie duza ilosc malych
jablek...
> > > :) Specjalnie pojechalam dzis na dzialke i nazrywalam papierowek...
> >
> > Ja bym dała ile chcesz, zależy ile się lubi jabłek na cieście
>
> Hmm, jezeli pojawia sie uwaga, ze jablek ma byc tyle ile w przepisie, to
> sadze, ze nie bierze sie ona z nikad...
Jak się boisz, to zrób tak: zrób więcej musu z jabłek, najwyżej nie dodasz
wszystkich na ciasto, a zużyć ten mus możesz do nalesników. Niebo w gebie.
Zapewniam.
Wkn
|