Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szczupak raz jeszcze Re: szczupak raz jeszcze

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: szczupak raz jeszcze

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "pawel" <g...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: szczupak raz jeszcze
Date: Fri, 12 Jan 2001 15:18:09 +0100
Organization: grupa GT
Lines: 52
Message-ID: <93n3gp$nkk$1@news.tpi.pl>
References: <93jsk7$svl$1@news.tpi.pl> <3a5d7e47$1@news.vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: pc165.rzeszow.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 979308889 24212 213.76.240.165 (12 Jan 2001 14:14:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Jan 2001 14:14:49 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-I-Am-Sorry: For my broken newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-Subject: Odp: szczupak raz jeszcze
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:40863
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Dana" <d...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:3a5d7e47$1@news.vogel.pl...
>
> Użytkownik Agnieszka Litwin <a...@a...com.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:93jsk7$svl$...@n...tpi.pl...
> > Witajcie!
> > Jestem zdegustowana :-( czy naprawde nikt na tej grupie nie przyzadzal
> > szczupaka, czy szkoda wam czasu na typowo kulinarne posty. [...]
> > Zgodnie z prosba prosze o przepis na szczupaka. Zalezy mi bo nigdynie
> > robilam a chce poczestowac tata.
> > Pozdrawiam Aga
> >
> Jezeli nigdy nie robilas szczupaka to mozesz miec problem z czyms
> wymyslniejszym (s.faszerowany, rolada).
> Proponuje szczupaka pieczonego z pieczarkami albo z chrzanem.
> Szczupak z pieczarkami
> Sprawiona rybę natrzeć solą, ulozyc w zaroodpornym naczyniu wysmarowanym
> maslem, oblac stopionym maslem i 2 lyzkami wody. Piekarnik nagrzac do 200
> stopni C, wstawic rybe, piec ok 40 minut, czesto skrapiajac sosem spod
> pieczenia. W tym czasie ok. 30 dkg pieczarek (najlepiej drobnych) oczyscic
i
> pokroic na kawalki (cwiartki, polowki), podsmazyc na masle i dodac do ryby
> po ok. 20 minutach pieczenia. Tak szczupaka robi moj szwagier HeniusM.
>
> Szczupak z chrzanem
> Rybe mozna pokroic na dzwonka, ale efektowniej wyglada pieczona w calosci.
> Sprawiona natrzec sola, skropic octem, ulozyc w zaroodpornym naczyniu
> wysmarowanym tluszczem. Rybe oblac stopionym maslem. Piec w temp. 180-185
> stopni C przez ok. 35 minut. Gdy juz upieczona, oblac smietana (1/2
> szklanki) wymieszana z tartym chrzanem (2 lyzki) i piec jeszcze kilka
minut.
> (przepis wg Kuchni polskiej pod red. dr Stanislawa Bergera, sprawdzony
> kilkakrotnie).

szczupak to jest moja ulubiona rybka, jako ciekawostke podam ze zawiera
najmniej tluszczu ze wszystkich naszych ryb krajowych

dla koneserow smaku i delikatonosci polecam
Szczupak w sosie koperkowym
wszystko tak jak wyzej szczypak z chrzanem tylko zamiast chrzanu dodac
koperku ale tu uwaga nie moze byc suszony ( nie ten aromat) tylko swiezy lub
mrozony. Dla podniesienia walorow smakowych mozna szczupaka dzien wczesniej
natrzec zmiazdzonym czosnkiem tylko pozniej trzeba go dokladnie wymyc.


pozdrawiam

pawel z rzeszowa



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6