Data: 2005-02-14 11:10:22
Temat: Re: sznycle w śmietanie
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <cuok9i$8h9$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"cherokee" <c...@n...o2.pl> wrote:
> Użytkownik "Tomaso Burkaso" <t...@t...pl> napisał w
> wiadomości news:cunh5g$dod$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Może, główny zapach +/- ten sam. Zmieni za to kolor :( Dobry efekt
> zastępczy
> > daje natka selerowa, ale lepiej sos.
>
> No niekoniecznie zapach /smak ten sam. Maggi jest własnie koncentratem
> wytwarzanym z lubczyku, sos sojowy jak nazwa wskazuje produkują z soi.
> Ten seler byłby rzeczywiście lepszy, no ale zakładałam,ze maggi jest w
> każdej kuchni, no prawie każdej.
Ani Maggi nie jest koncentratem lubczyku, ani go nie zastąpi. (Jak już
to raczej lubczyk bywa stosowany jako namiastka Maggi, w tym sensie, że
dodaje smaku nieudanym rosołom ;-) )
Władysław
|