Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: scooby <s...@p...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ta grupa wyczerpała swoją formuł
Date: Thu, 11 Aug 2005 13:23:14 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 48
Message-ID: <ddfcf2$p4j$1@inews.gazeta.pl>
References: <dddgpe$jsp$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: krakow.veracomp.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1123759394 25747 62.233.161.193 (11 Aug 2005 11:23:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 11 Aug 2005 11:23:14 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <dddgpe$jsp$1@nemesis.news.tpi.pl>
X-Accept-Language: pl, en-us, en
X-User: scooby
User-Agent: Mozilla Thunderbird 1.0.2 (Windows/20050317)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:245720
Ukryj nagłówki
> Uważam, ze powinniśmy wystąpić o samorozwiązanie się grupy
po 1:
po co ?
jeden - wg Ciebie - śmieć więcej czy mniej w necie - komu to robi
różnicę ?? i dlaczego akurat Tobie
po 2:
jak uważasz że nie ma postów, do tego ciekawych - może sam coś napisz,
malkontencie ... czemu w tym durnym kraju wszyscy zawsze narzekają a nic
nie zrobią sami dobrze ?
po 3:
a poza tym - ręce precz od p.r.k !!!! :)
po 4:
Placki ziemniaczane z boczkiem w środku
1 kg ziemniaków
2 szt cebul średniej wielkości
10 dkg boczku wędzonego
3 czubate łyżki mąki pszennej
2 szt jajek
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
olej do smażenia
Cebule obieram i kroję na bardzo drobną kostkę. Boczek kroję w kostkę
podobnej wielkości.
Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju i smażę na nim cebulę na średnim
ogniu, cały czas mieszając, aż stanie się szklista. Patelnię zdejmuję z
ognia.
Ziemniaki obieram, myję i trę na największych oczkach w malakserze - po
utarciu przypominają cienki makaron. Do startych ziemniaków dodaję mąkę,
jajka , pokrojony boczek oraz przyprawy i wszystko dokładnie mieszam.
Smażę cienkie placki na silnie rozgrzanym tłuszczu - są gotowe, kiedy
lekko brązowe z obu stron.
Podaję bardzo gorące. Najlepsze są oczywiście prosto z patelni, polane
mnóstwem gęstej, kwaśnej i oczywiście tłustej śmietany. Smacznego!
za Wielkim Żarciem, podaję, bo na czasie i aby nie było 'oftopicznie'
... brrr
pzdr, scoo
|