Data: 2004-06-04 17:00:26
Temat: Re: tajemnica chrupiących gofrów ?
Od: "Kasia Mikołajczyk" <Kasia.Mikolajczyk@USUŃ-TObiuro.ceti.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kajm" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:0b00.000010a5.40c0a614@newsgate.onet.pl...
> Czy ktoś wie jak zrobić gofry, żeby były chrupiące? Próbowałam różnych
> przepisów i zawsze chwilę po wyjęciu robią się miękkie i bardziej
przypominają
> naleśniki niż prawdziwe gofry, które pamiętam z dzieciństwa, kupowane w
> osiedlowym sklepiku. Może po wyjęciu należy je jakoś specjalnie
potraktować,
> żeby nie zrobiły się wilgotne i miękkie ? Czekam na pomoc ....
Spróbuj studzić je na stojąco, oparte o coś, a nie na leżąco.
pzdr
Kasia
|