Data: 2001-03-02 20:05:05
Temat: Re: tiramisu
Od: "Danka" <d...@z...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Podaje bardzo uproszczona wersje - dla tych, co nie posiadaja wszystkich
skladnikow lub po prostu dla leniwcow:
- dlugie biszkopty ( najlepsze posypane cukrem ) nasaczyc, ale nie
rozmoczyc, w np. jakims ulubionym alkoholu z dodatkiem soku np.
pomaranczowego lub po prostu w kawie
- namoczone biszkopty ukladac na dnie naczynia
- na biszkopty wylozyc serek marscapone ( nie wiem czy dobrze napisalam,
sorry ); mozna go wymieszac np. z serkiem o innym smaku lub bita smietana
lub rodzynkami czy starta skorka z pomar.
- na serek - znowu biszkopty
- ostatnia warstwa powinien byc serek
Wstawic do zamrazalnika na jakies 15 min., zeby sie tak fajnie zcielo.
Przed podaniem posypac kakao i mozna palaszowac.
Moze niewiele ma to wspolnego z prawdziwym tiramisu, ale jak wspomnialam
jest to wersja ekspresowa.
Pozdr.,
Danka
>
> Malgorzata Olszewska <m...@e...pl> wrote in message
> news:3A9F9A79.582D38A0@edipresse.pl...
> > witajcie,
> > czy ktos moglby podrzucic mi przepis na tiramisu.
> > dzieki
> > malgosia
> >
>
|