Data: 2003-08-06 18:35:55
Temat: Re: topinambur
Od: "Bpjea" <b...@...pl (usun 'x' - z powodu spamu)>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tadeusz Smal napisał(a) w wiadomości:
<005d01c35847$f67fd180$cc484cd5@d3h6c1>...
>o dyniach nic nie wiem
>ale podobnie jak cukinie mozna jeszcze kabaczki i baklazany
Ale baklazany to juz inna rodzina. Jadlem smazone, ale zdaza sie, ze wsrod
bardzo smacznych okazow trafiaja sie tez gorzkie. Nie wiem co sprawia, ze
ich smak bywa czasem taki.
>mam jeszcze troche oliwy z oliwek domowego wyroby [...]
Kiedys pewnie porownam. Tak czy inaczej ta ze sklepu (z pierwszego
tloczenia, tloczona na zimno) jest smaczna.
>ale nie masz przypadkiem danych co i jak mozna zrobic
>z "ziarnem" szarlatu wysokiego
Jeszcze nie mam. Zajrze w pewne miejsca...
Pozdrawiam,
Bpjea
|