Data: 2001-09-03 13:38:35
Temat: Re: tort pietrowy
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
z mala iloscia masla to moze byc cieniutko
mozna zawsze dodac do bitej smietany orzechow, ale to z kolei nie bardzo do
makowego tortu...
najlepiej jest na 250g masla/margaryny [jak kto woli] utartej na maxa dodac
dwa jajka ubite z cukrem [czubata lyzka cukru na 1 jajo] na parze
potem do tego spirytus [wg uznania] i orzechy posiekane
mozna jeszcze krem czekoladowy [wtedy trzeba zmaiast orzechow dodac dwie
lyzki kakao uprzednio zalanego odrobina wrzatku i wystudzonego, tez pycha]
zapasc sie nie powinno, bo juz nie raz robilam torty pietrowe z takim
wlasnie kremem i sie trzymal:)
a jak juz jesc to jesc a nie sie odchudzac przy okazji:)
albo rybki albo pipki jak mawia moj dobry znajomy:)
takze, skoro to pierwsza rocznica slubu to odpusc sobie diety na ten
dzien:)))
na 25 rocznice zrobisz tort z biszkoptow dietetycznych:)))
--
pozdry Monika
|