Data: 2003-11-19 10:57:38
Temat: Re: tortilla
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Antoś:
> Witam. Znalazłam wycinek z "Wysokich obcasów" z przepisem na trotillę. Jest
> tam mowa o garści świeżego szpinaku. Zastanawiam się, czy spokojnie można go
> zastąpić taką samą ilością mrożonego, czy trzeba go np. jakoś najpierw
> odmrozić i odcisnąć nadmiar wody (bo jest chyba dużo bardziej wilgotny)? Czy
> może dodać czegoś zupełnie innego zamiast? Może macie swoje własne
> receptury. Dziękuję za wszystkie sugestie i pozdrawiam, Ania
lepiej odcisnąć wodę, bo ciasto będzie za ciapciate. Możesz dać zamiast
tego pietruszki odrosty. Tu chodzi tylko o kolor ciasta, nie o smak.
Waldek
|