Data: 2007-03-18 09:30:10
Temat: Re: "tostowac" chleb czy nie ??
Od: januszek <j...@p...irc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Michal napisał(a):
> mam takie male pytanko, zastanawiam sie co ma wiecej kalorii. Zwykla kromka
> chleba, czy moze taka sama ale po obrobce termicznej w tosterze ? Na
> chlopski rozum, ta z tostera powinna miec mniej- w koncu cos tam sie jednak
> spalilo- utlenilo.
Przeciez ten produkt już wcześniej przeszedł obróbkę termiczną w
procesie pieczenia chleba ;))))
Przeciętna, sklepowa bułka tostowa, czy też chleb tostowy tzw pszenny
jest końcowym etapem procesu technologicznego, który w zasadzie
sprowadza się do całkowitego usunięcia wszystkiego co naturalne. Proces
ten polega na usunieciu z maki wszystkiego co naturalne a nastepnie
dodanie chemii przyspieszajacej fermentacje oraz regulujacej wypiek.
Potem robi sie z tego chleb tostowy. Nie ma więc żadnego znaczenia czy
te śmieci podgżejesz czy nie ;)
j.
--
http://www.BSGwTVP.info - Battlestar Galactica w TVP2
Najlepszy serial sci-fi ostatnich lat nareszcie w Polsce!
Nie przegap - powiadom przyjaciół o ataku Cylonów!
Jeszcze dziś podpisz apel do telewizji o zmianę pory emisji!
|