Data: 2005-12-03 01:35:20
Temat: Re: trawa żubrowa
Od: "almadka" <a...@a...przed.maupa.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dmqiv1$ph7$1@inews.gazeta.pl...
> Podrzućcie proszę inne pomysły na kuchenne wykorzystanie takiego
> znaleziska.
>
Szczegolow Ci nie podam, bo nie pamietam. Kiedys trafilam na odcinek "Gotuj
z Kuroniem" czy jak to bylo, w ktorym na szczescie gotowali z nim dwaj
profesjonalni kucharze. Oni zaproponowali tez potrawe. Byla to jakas
dziczyzna ( hehe chyba renifer) w sosie wlasnie miedzy innymi z trawy
zubrowej. Do sosu tez wrzucili rozmaryn i chyba jalowiec, ale naprawde to
pewnosci nie mam. Zrobili steki z tego zwierza, ktore doszly w piekarniku,
pokroili kazdy stek na plastry, podali z sosem i polenta. Ladnie
przynajmniej wygladalo. No i moze to jakis pomysl.
almadka
|