Data: 2003-10-24 17:45:12
Temat: Re: [trochę OT] Waga kuchenna
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
rena wrote:
>
> polecam jak najmniejsza (latwo schowac) i nie biala, bo ta dosc szybko
> zolknie i robi sie brzydka
Najlepsza waga kuchenna to elektroniczna. Jaj mam biala wage, plaska jak
talerz, uzywam jej od osmiu lat, tylko raz musialam wymienic baterie.
Jest niezawodna, wazy od 5 gr do pieciu kilogramow. Ma rowniez taki
guzik, ktory przyciska sie po polozeniu na wage pustego naczynia, zeby
znow bylo zero. Dosypuje cukru, odwazam ile trzeba, naciskam zero,
dosypuje owocow ile trzeba, naciskam zero itd, i w ten sposob moge
odwazyc kilka skladnikow w tym samym naczyniu, wykluczajac jednoczesnie
wage naczynia.
Jest ona firmy Cuisinart i odwaza zarowno w gramach jak i w uncjach.
Magdalena Bassett
|