Data: 2003-09-06 10:42:09
Temat: Re: trzy kolory ryzu
Od: "Vefour" <V...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wojti" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bj9dt7$23t$1@news.onet.pl...
>
> Nie musisz barwić na czarno.Wystarczy jak kupisz dziki ryż. Jest czarny i
> smaczny.Uwaga tylko na niego bo długo sie gotuje.Nie kupuj gotowych
> mieszanek - moja rada bo biały ryz rozgotujesz a dziki będzie nadal
twardy.
> Kucharz Amator
> Wojti
>
Chwila, chwila - ryz dziki jest szarawy, z ciemnymi "momentami", ale nie
jest jednolicie czarny. Poza tym ma nadzwyczaj charakterystycnzy smak i do
wielu rzeczy nie pasuje (np. zabije smak delikatnie zrobionej ryby). Ja
mowilem o barwieniu zwyklego ryzu (preferuje basmati lub ryze jasminowe) -
można dot eog użyć takiw cyia z kalmarów - nie pamiętam ddokładnie co to
jest, sprzedaje się tow w małych torebkach - wygląda jak, wypisz wymaluj,
czarna prezerwatywa. Ale działa.
V.
|