Data: 2001-03-27 11:59:50
Temat: Re: tuńczyk
Od: GB <g...@n...usa.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jola L-L wrote:
> .nigdy o to nie pytaj tylko dawaj:))))
W sumie to przepis jest bardzo prosty. Piersi kurczacze dzielimy na pol,
nacieramy czosnkiem, sola, pieprzem i ziolami prowansalskimi, po czym
odsawiamy minimum na godzine. Potem obsmazamy na goracym oleju do lekkiego
zrumienienia.
Dno blachy (takiej malej do pieczenia ciasta) - w miejscach, gdzie maja
lezec filety - wysypujemy parmezanem, na to kurze cycki i znowu parmezan.
Zapiekamy w piekarniku 20-30 min. do zrumienienia sera.
'Kruczek' tkwi w tym, ze parmezan sie nie topi, tylko robi sie z niego
pyszna chrupiaca panierka.
Ja to zapodawalam z ziemniaczkami purre z zielonymi dodatkami (pietruszka,
szczypiorek) i duszona marchewka.
Pozdrawiam
--
GB
|