Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!n
ews.nask.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mai
l
From: "Joanna Gacka" <j...@w...o2.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tunczyk?
Date: Sun, 28 Dec 2003 22:45:01 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <bsniu0$lqb$2@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bsnies$i7m$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: cmodem141-160.otvk.olawa.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1072647936 22347 80.48.204.131 (28 Dec 2003 21:45:36
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 28 Dec 2003 21:45:36 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:184556
Ukryj nagłówki
Użytkownik "froolic" <f...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bsnies$i7m$1@news.onet.pl...
>
> Witam
> wierze ze mi pomozecie- bardzo potrzebuje kilka- kilkanascie sprawdzonych
> przepisow na potrawy z tunczykiem z puszki.
> z gory dziekuje za pomoc :)
Sałatka z tuńczyka po meksykańsku
puszka tunczyka (najlepiej w sosie wlasnym)
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
1/2 cebuli białej - w kosteczke
1/2 cebuli czerwonej - w kosteczke
papryka konserwowa - jakies 5-6 kawałków podziabanych w paseczki
wymieszac wszystko razem i zalac sosem zrobinym z oliwy soku z 1/2 cytryny,
odrobinka czerwonego octu winnego, soli i chili
w wersji powyższego po włosku wywalamy fasole dodajemy 1 puszke groszku i 1
puszke malenkich marchewek podziabanych w plasterki lub (jesli sa naprawde
malenkie) na pol
sos robimy wtedy z oliwy, 1/2 cytryny, bialego octu winnego (ja daje
cytrynowy), bazylii, bialego pieprzu i odrobiny oregano
Najlepsze sa po kilku godzinach w lodowce jak juz sie przegryza
JG
|