Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia twarozek przez przypadek Re: twarozek przez przypadek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: twarozek przez przypadek

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!nntp.idg.pl!not-for-mail
From: Sabina <g...@t...poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: twarozek przez przypadek
Date: Thu, 14 Jul 2005 00:43:23 +0200
Organization: IDG.pl --> http://www.idg.pl
Lines: 21
Sender: redsawigru@uzytkownicy_idg
Message-ID: <0...@4...com>
References: <db34cl$59u$1@atlantis.news.tpi.pl>
<p...@4...com>
<db3lv6$i0a$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213-238-127-58.adsl.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: amigo.idg.com.pl 1121294608 16368 213.238.127.58 (13 Jul 2005 22:43:28 GMT)
X-Complaints-To: u...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 13 Jul 2005 22:43:28 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 2.0/32.640 trialware
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:243440
Ukryj nagłówki

On Wed, 13 Jul 2005 20:19:14 +0200, "marcysia" <b...@b...pl>
wrote:

>wystudzonego, czasem letniego, nigdy goracego

Bo chyba najbardziej znana metoda na robienie jogurtu to wlanie jego
niewielkiej ilosci do mleka o temperaturze 40 stopni (czy moze 39),
trzyma sie to w cieple przez 8 godzin i jogurt gotowy.
Nie wiedzialam ze da sie zrobic jogurt tak jak piszesz, pomyslalabym,
ze w ten sposob powstanie po prostu siadle mleko. Podoba mi sie Twoj
sposob chyba bardziej, bo jak sie da za duzo bakterii to w moim
sposobie jak do tych 8 godzin dochodzi jest juz przekwaszone. No i
wydzieli sie czasem z tego serwatka, chociaz tego co powstaje nie
nazwalabym twarozkiem.. Ale moze cos tego rodzaju u Ciebie wyszlo? Za
duzo jogurtu/za mocny jogurt lub po prostu bylo zbyt cieplo i jogurt
zrobil sie wczesniej niz zwykle a potem sie przekwaszal?
Mi twarozek zamiast jogurtu wychodzi, kiedy wleje jogurt do mleka zbyt
cieplego. Ale to u Ciebie pewnie nie zaszlo.

--
Sabina

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.07 telka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6