Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Monika" <m...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: uOSCYPEK!
Date: Tue, 9 Oct 2001 14:10:46 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 56
Message-ID: <9puphm$ibr$1@news.tpi.pl>
References: <9pskjd$7mj$1@news.tpi.pl> <9puf3j$2dq$1@news.tpi.pl>
<9puin4$fog$1@info.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pa10.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1002629494 18811 213.76.8.10 (9 Oct 2001 12:11:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 9 Oct 2001 12:11:34 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: uOSCYPEK!
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:74118
Ukryj nagłówki
zazdroszcze pochodzenia ;-)))))
jak ktos mi dowiezie swieze uoscypki z Zakopanego to ja zobowiazuje sie
zrobic w/w miesko na poczekaniu ;-)))
pozdrawiam
Monika
m...@b...pl
UIN 33169566
Użytkownik Ryszard Bubula <r...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9puin4$fog$...@i...cyf-kr.edu.pl...
> Ok!
> To chyba czas na mnie ! - czytam was prawie codziennie, ale malo sie
> udzielam jezeli chodzi o przepisy, bo ja nie jestem jakis wielki kucharz,
> ale barDZO lubie dobrze zjesc.
> Mieszkam w Krakowie, ale jestem z Zakopanego, tak wiec co nieco w materii
> oscypak wiem.
> - Ogolnie przychylam sie do tego ze oscypek najlepszy jest sam, ale...
> jedzony - zdecydowanie lubi towarzystwo !!!
> - dobry jest jako zagrycha, do dobrego piwa.
> - Ja natomiast pamietam jak to dawno, dawno temu ...
> marno laty, kiedy zyl jeszcze krol stary i bogaty...,
> podawano w zapewne znanej w calej Polsce restauracji "Orbis" na Krupowkach
w
> Zakopanem, "sznycel gorski", ktory jest zwyklym dobrze zrobionym sznyclem
> (jak go zrobic to nie bede zawracal glowy bo na pewno Wiecie - ale
> postarajcie sie o dobre miesko ) - po uformowaniu kotleta, wydrążcie go w
> środku i nafaszerujcie startym na drobno oscypkiem i tak go upieczcie.
> Podawac na gorąco a jak bedziecie miec gotowy i podany do stolu to piszcie
> do mnie :
>
> Ja sie zaraz zjawie i pokaze wam reszte tzn.: ... jak to z wielkim
apetytem
> zjesc ....
> Juz mi slinka cieknie, wiec jak pojade do domu to sie zaopatrze w oscypki
i
> bede pichcił.
>
> Pozdrowinka
>
> Ryszard B.
> ----------------------------
> www.if.uj.edu.pl/~bubula/wizytowka.html
> www.if.uj.edu.pl/~bubula/reklama.html
> ~~~~~~~~0._.0~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> "Dziekuje fortunie, ze nie uczynila mi do tej pory zadnej krzywdy.
> Nie przyniosla mi kasy ktorej nie moglbym uniesc, badz wydac."
> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> www.rydygier.krakow.pl
> www.kki.net.pl/~karmelitanki
> www.kki.net.pl/~karmel_zakopane
> www.kki.net.pl/~kameduli
>
>
|