Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.mega.net.pl!news.task.gda.pl!news
feed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: "Aneta Kuhny" <a...@n...tangram.com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ulubione i sprawdzone salatki
Date: Tue, 6 Apr 2004 11:33:37 +0200
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 45
Message-ID: <c4ttfg$dpf$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
References: <c4serk$6jg$1@inews.gazeta.pl> <c4sl6j$9qk$1@inews.gazeta.pl>
<c4toh0$jg6$1@inews.gazeta.pl> <c4tr3d$eps$1@charlie.news.tkdami.net>
NNTP-Posting-Host: mail.e.pl
X-Trace: srv.cyf-kr.edu.pl 1081243952 14127 195.46.43.195 (6 Apr 2004 09:32:32 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 6 Apr 2004 09:32:32 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
X-Forwarded: by - (DeleGate/8.5.2)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:197401
Ukryj nagłówki
> Użytkownik "Reniaszka " <r...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:c4toh0$jg6$1@inews.gazeta.pl...
> > Dzieki Wam bardzo ale moze ktos jeszcze ma jakies ciekawe i SPRAWDZONE
> przez
> > siebie przepisy?
>
Cześć!
Moja ukochana sałatka .... od razu mówię, że nie jest wykwintna ale za to
jaka smaczna .....
- ugotowane i pokrojone w dość grubą kostkę ziemniaki (ok. 1 kg)
- kilka ogórków kiszonych
- 2 cebule pokrojone w drobniutką kosteczkę
- puszka groszku konserwowego
- majonez
- sól
- pieprz
Wszystko wymieszać i wstawić na jakiś czas do lodówki.
I jeszcze jedna ... tym razem bardzo kolorowa i chrupiąca (na Święta będzie
na pewno bo się rodzina domaga)
- szklanka ryżu basmati (trzeba ugotować na sypko)
- puszka lub 2 tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- kilka (w zależności od wielkości) ogórków kiszonych
- mały ogórek zielony
- po połówce kolorowych papryk (żółta i czerwona)
- pęczek rzodkiewek
wszystko powyżej pokroić w kosteczkę
- majonez (może być wymieszany z śmietaną)
- sól
- pieprz
Wszystko wymieszać i wstawić do lodówki. Najlepsze po paru godzinach kiedy
zdąży się "przegryźć" i puścić sok :-)
Pozdrawiam.
Aneta
|