Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.mega.net.pl!newsfeed.tpinternet.p
l!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Aska" <j...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ulubione i sprawdzone salatki
Date: Tue, 6 Apr 2004 12:02:15 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 48
Message-ID: <c4ttmr$6tc$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <c4serk$6jg$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: "Aska" <joanna_kedziaMALPKAopKROPKApl>
NNTP-Posting-Host: host251-25.crowley.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1081244187 7084 193.91.25.251 (6 Apr 2004 09:36:27 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 6 Apr 2004 09:36:27 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:197402
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Reniaszka " <r...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:c4serk$6jg$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Znalazlam juz sporo przepisow na salatki, ale najbardziej interesowalyby
> mnie
> takie sprawdzone, przetestowane i ulubione :-)
- paluszki krabowe
- swieze ogorki
- majonez
- sok z cytryny
- sol, pieprz, ewentualnie odrobina cukru
Paluszki krabowe nalezy obtoczyc w dloniach tak, aby latwo je bylo podzielic
na "wlokienka" (mozna tez oczywiscie pokroic w kosteczke), ogorka pokroic w
krotkie, drobne paseczki (lub kostke). Majonez proponuje dodac w ostaniej
chwili przed podaniem salatki, bo ogorki puszczają sok i potem to nieladnie
wyglada.
- paluszki krabowe
- gotowane jajka
- majonez
- sol, pieprz, sok z cytryny
Wszystko w kostke. Mozna dodac groszek.
- gotowe, sklepowe tortelini serowe lub warzywne (a jak kto toleruje
glutaminian sodu, moze byc i miesne)
- rukola
- swieze papryki
- cukinia
- czarne oliwki
- marynowane cebulki ze sloika
- przecisniety przez praske czosnek
- oliwa z oliwek
- tarty parmesan
Tortelini oczywiscie ugotowac, papryki w paski, cukinie w bardzo cienkie
plasterki, jezeli jest czas, to dobrze by bylo, gdyby całosc (acz bez
rukoli) sie przegryzla przez noc. Potem dodac rukole i posypywac sobie
parmesanem i - w miare potrzeb - podlewac oliwa.
Wszystkie salatki sprawdzone i czesto jedzone
Joanna
|