Data: 2003-07-02 11:07:21
Temat: Re: uwielbiam
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Danka napisał:
>>Moja mama takie robi.
>>Szklanke soczewicy wziasc i namoczyc. Potem uggotowac w osolonej wodzie.
>>Odcedzic z nadmiaru wody.
>>30 dkg sera pokruszyc widelcem.
>>Na patelni zrumienic 2 spore cebule oraz dorzycic skwarki ze
>>sredniochudego boczku. Przestygniete wszystkie skladniki wymieszac ze
>>soba, doprawic sola, pieprzem i ladowac w ciasto :)
>>Pyszne sa polane kwasna smietana lub cebulka na masle.
>
>
>
> CZy one są smakiem zbliżone do ruskich?
>
> Danka
>
>
Troche tak, jednak soczewica to nie to co ziemniaki, ma inny smak. IMO
sa delikatniejsze. Zapomnialam wczesniej napisac ze soczewice mozna
zmielic ale mozna tez w calosci pakowac. Ja wole ze zmielona.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
|