Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate
.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "bebekot" <b...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: waga kuchenna
Date: 6 Jan 2006 16:11:53 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 25
Message-ID: <4...@n...onet.pl>
References: <dplmel$bd6$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1136560313 9086 213.180.130.18 (6 Jan 2006 15:11:53
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Jan 2006 15:11:53 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.141.219.35, 192.168.243.158
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5)
Gecko/20041108 Firefox/1.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:257580
Ukryj nagłówki
>
> a dlaczego nie zwykła waga mechaniczna, dokładność takiej wagi jest w kuchni
> wystarczająca, a mniej z nią kłopotu
> Zawsze jest gotowa do użycia, nie potrzeba baterii, mniej z nią problemu i
> dużo jest tańsza.
> W aptece potrzebna jest duża dokładność, ale w kuchni przy potrawach
> wystarczy zwykła plastikowa miarka, jakość i smak potrawy zależy od
> gotującego :)
Nie zgadzam się. Waga elektroniczna też jest zawsze gotowa do użycia, a baterie
wymieniasz raz na ruski rok. Poza tym łatwiej zwazyć produkty - nie liczysz
kreseczek i nie wysilasz się żeby je zobaczyć bo sa b.małe.Kładziesz na wage i
od razu ci się wyświetla ciężar- jest o wiele szybciej.A dokładność jest bardzo
potrzebna głównie przy pieczeniu.
Niedawno zakupiłam wage elektroniczną Eldomu i jestem z niej bardzo zadowolona.
Ma duzą plastikową miskę, którą można zdjąć i ważyć również bez niej albo w
innym naczyniu. Cieszę się że zdecydowałam się na zakup elektronicznej a nie
zwykłej.Fakt, że jest jeszcze raz taka droga niż zwykła- ale opłaca sie.
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|