Data: 2006-01-06 15:11:53
Temat: Re: waga kuchenna
Od: "bebekot" <b...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> a dlaczego nie zwykła waga mechaniczna, dokładność takiej wagi jest w kuchni
> wystarczająca, a mniej z nią kłopotu
> Zawsze jest gotowa do użycia, nie potrzeba baterii, mniej z nią problemu i
> dużo jest tańsza.
> W aptece potrzebna jest duża dokładność, ale w kuchni przy potrawach
> wystarczy zwykła plastikowa miarka, jakość i smak potrawy zależy od
> gotującego :)
Nie zgadzam się. Waga elektroniczna też jest zawsze gotowa do użycia, a baterie
wymieniasz raz na ruski rok. Poza tym łatwiej zwazyć produkty - nie liczysz
kreseczek i nie wysilasz się żeby je zobaczyć bo sa b.małe.Kładziesz na wage i
od razu ci się wyświetla ciężar- jest o wiele szybciej.A dokładność jest bardzo
potrzebna głównie przy pieczeniu.
Niedawno zakupiłam wage elektroniczną Eldomu i jestem z niej bardzo zadowolona.
Ma duzą plastikową miskę, którą można zdjąć i ważyć również bez niej albo w
innym naczyniu. Cieszę się że zdecydowałam się na zakup elektronicznej a nie
zwykłej.Fakt, że jest jeszcze raz taka droga niż zwykła- ale opłaca sie.
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|